Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Змагання серед ветеранів: Слобожанські гвардійці вибороли 27 медалей на Strong Spirit's Games

15.10.2024 09:46
Представники Збірної України / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ
Представники Збірної України / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

11-13 жовтня в іспанському Мадриді проходили міжнародні спортивні змагання «Strong Spirit's Games», в яких взяли участь бійці 5-ї Слобожанської бригади.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ та Kharkiv Sport City.

Міжнародні змагання «Strong Spirit's Games» щорічно проводяться серед ветеранів та військових, які отримали поранення. Цього разу на них були представлені збірні команди України, США, Нідерландів, Ірландії, Естонії та багатьох інших країн. 

Серед українських представників опинилися шестеро гвардійців 5-ї Слобожанської бригади. В загальному заліку змагань вони вибороли:

  • 1 місце 11 медалей;
  • 2 місце 11 медалей;
  • 3 місце 5 медалей.

Strong Spirit's Games, 2024

Одне зі змагань Strong Spirit's Games / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Особливо цінною для гвардійців стала медаль за командне веслування. Україну в ньому представляли три спортсмени із Харківщини та один із Сумщини. Під час змагання наші хлопці на 9 метрів випередили збірну США та посіли 2-ге командне місце.

— Військові, які отримали поранення, через заняття спортом продовжують не здаватися та показувати приклад іншим своїм побратимам, що це змога стати сильнішими духом та тілом, тому долучайтесь, а ми сподіваємось на підтримку ветеранського спорту, — зазначив учасник збірної України, офіцер бригади Олександр Дорошенко.

Довідка: Змагання «Strong Spirit's Games» проходять у рамках фестивалю Arnold Classic Europe – міжнародного спортивного фестивалю, заснованого Арнольдом Шварценеггером у 2011 році. Щорічно в ньому беруть участь тисячі спортсменів з понад 50 країн.

5 Слобожанська бригада НГУ

Збірні України та США / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Варто зазначити, нещодавно в селищі Високий Харківського району відкрився ХАБ для військових та їх сімейОсновна робота центру націлена на те, щоб допомогти військовим повернутися до мирного життя.

Нагадаємо, у Харкові поранені захисники можуть пройти безкоштовну реабілітацію. Головна мета програми – повернути учасників бойових дій, які дістали інвалідність під час захисту та оборони України, до життя без обмежень через заняття спортом.

Також ми писали, як ветеранам отримати компенсацію на придбання житлаНадаємо покрокову інструкцію про те, хто має на це право, куди звертатися та які документи потрібні. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися