Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

В Ізюмі пройшли мініфутбольні турніри, присвячені річниці визволення міста 

13.09.2023 11:50
Фото: Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради
Фото: Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міської ради

Минулими вихідними, 9–10 вересня, в Ізюмі пройшли турніри з мініфутболу в двох вікових категоріях, де брали участь колективи з трьох громад Харківської області.

Про це медіа «Слобідський край» розповів організатор турніру Іван Ізгородін.

У суботу, 9 вересня, пройшов турнір серед ветеранських команд (віком 35 років і старше), присвячений річниці визволення міста Ізюм. У ньому брали участь чотири команди, три з яких ізюмські: «Ветеран», «Ізюм» та «Victory». Ще одним учасником став колектив із Савинської громади «Маяк».  Змагання проходили за коловою системою, кожна команда грала з кожною. За результатами трьох турів перемогу здобув «Маяк», вигравши всі три матчі. Друге місце посіла команда «Victory». Бронзові нагороди дісталися «Ізюму», четвертим став «Ветеран». 

Переможця, призерів та учасників змагань нагородили кубками, а кращі гравці отримали індивідуальні нагороди. Найкращим воротарем турніру визнали голкіпера «Victory» Олександра Дубину. Анатолія Коваленка з «Ветерана» визнали кращим захисником. Форвард «Ізюма» Андрій Коробко став найкращим нападником, а гравець «Маяка» Сергій Славгородський був визнаний найкращим гравцем турніру. 

Наступного дня, 10 вересня, пройшов турнір серед команд віком від 18 до 35 років. У змаганнях брали участь п’ять колективів. Три команди були з міста Ізюм: «Донець», «Поліція» та «ДСНС». Також у турнірі грали «Темп» з Липчанівки Оскільської громади, за який виступала єдина дівчина на змаганнях Ангеліна Казмірчук, та МФК «Дніпро». Як і днем раніше, змагання проходили за коловою системою. Перемогу святкували поліціянти. Другими стали ДСНСники. Бронзу завоював «Темп». Четвертим став «Донець», п’ятим – «Дніпро».

Тут також команди отримали кубки, а кращі гравці – особисті нагороди. Найкращим воротарем був голкіпер «Донця» Іван Ізгородін. Роберта Макаревича з «ДСНС» визнали найкращим захисником турніру. Форвард Олександр Сухар з «Поліції» став найкращим бомбардиром, а найкращим гравцем визнали Віктора Шкарлета з «Темпу».

– На турнірі була класна атмосфера, позитивні емоції. Наші жителі скучили за футболом, а він дає можливість відволіктися від того, що відбувається навкруги. Плануємо, щоб цей турнір став традиційним. Хочемо, щоб участь у ньому брали команди не тільки із сусідніх громад, а й з інших районів Харківської області, – сказав організатор турніру Іван Ізгородін.

Раніше ми писали, що в Ізюмі будуть відновлювати першочергово. Наразі місцева адміністрація шукає донорів, щоб відновити житлові будинки, школи, дитячі садки та адміністративні будинки.

Нагадаємо також, газівники змогли відновити газопостачання у місті Ізюм через місяць після закінчення розмінування. Винятком залишаються дуже пошкоджені будинки й домоволодіння, де не живуть люди. Мешканці, які повертаються у місто, мають подати заяву до «Харківгазу» для відновлення.

Більше новин Ізюм та Ізюмський район читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися