Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Юний боксер з Безлюдівки здобув «срібло» на Чемпіонаті Азії з боксу

18.09.2024 14:50
Далінтін Лук'яненко здобув «срібло» на Чемпіонаті Азії з боксу/фото: Федерація Боксу України
Далінтін Лук'яненко здобув «срібло» на Чемпіонаті Азії з боксу/фото: Федерація Боксу України

В Арабських Еміратах фінішував Чемпіонат Азії з боксу серед юніорів, школярів та школярок. Першість пройшла в Аль-Айні (Абу-Дабі). Срібну нагороду чемпіонату у вазі до 64 кг виборов Далінтін Лук'яненко з Безлюдівської громади, учень 9-В класу Безлюдівського юридичного ліцею ім. І.Я. Підкопая. 

Як розповів кореспондентці медіа «Слобідський край» сам Далінтін, спортом він займається з першого класу. «Спочатку виграв чемпіонат області, потім – чемпіонат України», – каже хлопець. На Чемпіонаті Азії Далентін виходив на ринг тричі, здобувши перемогу у двох поєдинках, ставши, в підсумку, віце-чемпіоном змагань у своїй вазі.

Далінтін Лук'яненко на Чемпіонаті Азії з боксу/ фото: Федерація Боксу України

Під час поєдинку/ фото: Федерація Боксу України

«Коли дізналась, що мій учень повертається додому зі «сріблом», розплакалась від гордості за цього талановитого хлопчика. Ви не уявляєте, який він: добрий, скромний, талановитий і впевнено рухається до своєї мети», – говорить про юного боксера його класна керівниця Юлія Гончарова.

Сам Далінтін Лук'яненко ставить собі за мету вийти на ринг наступних Олімпійських ігор у Лос-Анжелосі. В цьому юнака підтримує його родина, а особливо дядько Костянтин, який і сам полюбляє спорт. «Про такого племінника можна тільки мріяти. Він класний і знає чого хоче», – каже він.

Далентін також розповів, що намагається бути прикладом і наставником для молодшого брата Джонсона. У вільний час грає в баскетбол. Також мріє вивчитися у спортивному виші та пов’язати своє життя зі спортом. Серед його кумирів – український боксер Василь Ломаченко та американський професіонал Джервонта Девіс, який виступає у напівлегкій, другій напівлегкій, легкій та першій напівсередній вагових категоріях. 

Чемпіонат Азії з боксу/ фото: Федерація Боксу України

Далінтін Лук'яненко на Чемпіонаті Азії з боксу/ фото: Федерація Боксу України

«Сподіваюся, що мине небагато часу, і серед знаменитих у світі боксерів лунатиме і прізвище Лук'яненко», – говорить хлопець. Зараз найзаповітніша мрія юнака – мир в Україні. Він, також, закликає однолітків займатися спортом і вести здоровий спосіб життя. За словами Далентіна, спорт не лише надихає та загартовує, але й додає людині впевненості у своїх можливостях.

Ми писали, що харків’яни здобули 3 золоті та 1 срібну медаль на чемпіонаті світу із сумо, який відбувся 7 та 8 вересня у Польщі.

Лозівчанка здобула дві золоті медалі на чемпіонаті світу з параармрестлінгу.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися