Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Три футболісти з Харківщини зіграли у стартовому матчі молодіжного Євро

22.06.2023 09:20
Фото: uaf.ua
Фото: uaf.ua

Вчора, 21 червня, молодіжна збірна України з футболу матчем проти Хорватії стартувала на молодіжному чемпіонаті Європи. У цьому поєдинку за нашу команду зіграли три гравці, які народилися у Харківській області.

Як передає медіа «Слобідський край», 21 червня розпочався чемпіонат Європи 2023 року серед команд U-21. Він проходить у Грузії та Румунії і триватиме до 8 липня. У перший день змагань свій дебютний матч на турнірі проводила і збірна України, яка зустрічалася з Хорватією. Наші співвітчизники відкрили рахунок ближче до середини першого тайму. Капітан українців Артем Бондаренко віддав пас на Олексія Кащука. Той увійшов до карного майданчика, обігравши кількох суперників, і пробив у дальній кут – м’яч від штанги залетів у ворота хорватів, 1:0.

На початку другої половини гри українці зуміли подвоїти свою перевагу. Кащук навісив у штрафний майданчик, а Данило Сікан точно пробив головою – 2:0. Після цього взяття воріт обидві команди мали шанси забити, втім рахунок так і не змінився.

2:0 – українці стартують на Євро з перемоги. В іншому матчі цієї групи іспанці розгромили Румунію 3:0. У другому турі наші співвітчизники протистоятимуть господарям турніру румунам. Ця зустріч відбудеться післязавтра, 24 червня, розпочнеться вона о 19:00 за київським часом.

У переможній грі проти Хорватії взяли участь три футболісти з Харківської області. Нагадаємо, загалом на цьому Євро в заявці українців присутні чотири гравці, які народилися на Харківщині.

Повний матч проти хорватів зіграв уродженець селища Березівка Пісочинської громади, центральний захисник луганської «Зорі» Арсеній Батагов. У старті також виходив харків’янин, півзахисник донецького «Шахтаря» Дмитро Криськів, але його на 71-й хвилині замінив Олег Очеретько. Водночас з цим футболістом у грі з’явився ще один уродженець Харкова, нападник австрійського «ГАКа» Богдан В'юнник, який поміняв Кащука. Головна зірка цієї молодіжки, уродженець Краснограда, вінгер лондонського «Челсі» Михайло Мудрик, який є найдорожчим гравцев на молодіжному Євро, у цьому матчі участі не брав, хоча був у заявці на гру. Напевно, головний тренер Руслан Ротань не хотів ризикувати здоров’ям красноградця, оскільки кілька днів тому на тренуванні національної збірної Михайло отримав ушкодження.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися