Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ексфутболіст збірної України забив гол у чемпіонаті Харківщини

11.06.2024 17:22
Фото: ФК «Авангард»
Фото: ФК «Авангард»

У суботу, 8 червня, пройшли матчі другого туру чемпіонату Харківської області з футболу. 

Як передає медіа «Слобідський край», другі перемоги у сезоні здобули солоницівський «Енергетик», ФК NIKA SMK Богодухів та валківський «Маяк». «Енергетики» на виїзді «розтрощили» команду з Дергачів «Дергачі-Зевс» 8:1. Богодухівці теж здобули виїзну розгромну перемогу, обігравши ФК «Чугуївський район» 4:1. А «Маяк» виграв скромніше. Валківчани у гостьовій грі проти балаклійського «Цементника» вирвали перемогу в кінцівці зустрічі завдяки автоголу – 1:0.

Дебютну перемогу в цьому чемпіонаті здобув ФК «Куп’янськ», який теж переміг на виїзді, обігравши 2:1 команду «Чемпіон» із селища Донець. 

Увесь другий тур міг закінчитися звитягами гостей, але ФК «Зміїв» для здобуття трьох очок не вистачило близько 10 хвилин. По ходу гри вони двічі вигравали у лозівського «Авангарду», але в кінцівці матчу втратили перевагу, зігравши 2:2 – перша нічия у цьому чемпіонаті Харківщини. До речі, один заліковий бал господарям приніс точний удар екснападника «Шахтаря», «Динамо» та збірної України Олександра Гладкого.

– Це неприйнятний для нас результат. Мали хороші можливості забивати ще і вигравати десь 4:2, але реалізація підвела. У нас травмовані всі ключові півзахисники, а рівноцінної заміни їм немає. Це для нас велика проблема. Не було конструктивної гри, де можна задіяти Олександра Гладкого. У першому таймі півзахист узагалі м’яч йому доставити не міг, – каже у розмові з медіа «Слобідський край» директор клубу «Авангард» (Лозова) Микола Камінський.

За його словами, для Гладкого це була дебютна гра у чемпіонаті Харківської області.

– В Олександра є проблема із стегном, тому він не міг робити ривок і бігти, можна сказати, ходив по полю. Тим не менш, у другому таймі він для партнерів створив чотири відмінні можливості забити, однак хлопці цими шансами не скористалися. У кінцівці матчу він вже сам узяв на себе ініціативу – поборовся, прикрив м’яч корпусом і забив, – каже Микола Камінський.

Він сказав, що метою команди на чемпіонат Харківщини є підготувати найближчий резерв, який наразі поки не є опорою для основного складу. Обласна першість є етапом підготовки до чемпіонату України серед аматорів, який розпочнеться у серпні.

Головний тренер ФК «Зміїв» Сергій Пасічник залишився задоволеним грою своєї команди у цьому матчі.

– Хороша гра була, зіграти на виїзді внічию з таким колективом, як «Авангард», це дуже добре. Наразі йдуть тільки перші матчі, футболісти зігруються, у нас команда була зібрана за кілька днів до початку чемпіонату. Перед нами стоїть задача посісти мінімум друге місце. Підбір гравців дозволяє досягти такої мети, – зазначає наставник зміївчан.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися