Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чемпіонат Харківського району з футболу: хто потрапив у ТОП-5

05.10.2023 09:20
Фото: В’ячеслав Козир
Фото: В’ячеслав Козир

Минулими вихідними пройшов передостанній, 21-й, тур чемпіонату Харківського району з футболу, в якому достроково визначився переможець першості. Крім цього вже стали відомі усі команди, що за підсумками сезону опинилися в першій п’ятірці.

Сутичка з червоними картками

У неділю, 1 жовтня, відбулися матчі 21-го туру першості Харківського району з футболу. Особлива увага була прикута до матчу «Нива» (Сковородинівка) – «Березівка». Якщо б виграли березівці, вони б зберегли шанси на чемпіонство, і доля золотих медалей вирішувалася в останньому турі. «Ниву», аби стати переможцем змагань достроково, задовольняла і нічия. У підсумку сковородинівці досягли свого, зігравши 0:0.

Команда із Золочівщини вперше брала участь у чемпіо­наті Харківського району й одразу виграла його. До речі, зробила вона це без єдиної поразки. Наразі «Нива» з можливих 63 очок набрала 57, 18 перемог і три нічиї.

– Обидві команди розуміли важливість гри. Ми хотіли саме в цьому матчі закрити питання з чемпіонством, щоб не залишати все на останній матч із солоницівським «Енергетиком-2», оскільки в цьому матчі хотілося грати в якості чемпіона. Тому настрій на матч з «Березівкою» був дуже серйозний. У принципі склад у нас був оптимальний, тільки не було центрального форварда, нашого кращого бомбардира в цьому сезоні Микити Іщенка. Він у грі з «Дергачами» отримав травму і матч з «Березівкою» за рекомендацією лікарів пропускав. Це була суттєва втрата. Загалом у цій грі боротьба і бійцівські якості вийшли на перший план. На початку другого тайму сталася сутичка, в ході якої гравець кожної з команд отримав по червоній картці. Без огляду на відсутність голів, гра вийшла хороша, – розповів медіа «Слобідський край» помічник головного тренера «Ниви» В’ячеслав Козир.

Він зізнається, що перед стартом сезону вони не могли й подумати, що стануть чемпіонами в дебютному для себе розіграші чемпіонату Харківського району.

– Перед стартом сезону ми заявлялися, щоби зібратися, просто грати. Турнірне завдання було тільки одне – не посісти останнє місце. Думали, що будемо десь у середині таблиці. А потім потроху почали вигравати, і десь під кінець першого кола вже з’явилося розуміння, що можемо виграти змагання, – каже В’ячеслав Козир.

Провальний сезон

Головний тренер ФК «Березівка» Руслан Щербак зазначає, що гра вийшла рівною, нічия – закономірний результат.

– У них було більше переваги у першому таймі, в нас – у другому. Мені не сподобалася гра, багато боротьби та мало футболу, оскільки поле було не кращої якості: важко на ньому створювати креатив, важко зв’язати дві передачі. Уже зараз можна сказати, що сезон для нас вийшов провальним, оскільки не виконали завдання – виграти першість. Не вистачило стабільності. Всі ігри з лідерами, окрім матчу з «Променем» у першому турі, ми нормально провели. Недорахувались очок, які ми втратили з іншими командами: нічия з ФК «Високий», поразка «Енергетику-2», – говорить у розмові з кореспондентом медіа «Слобідський край» Руслан Щербак.

Коротичанський «Промінь» і МСК «Харків», які борються за медалі першості, свої матчі 21-го туру виграли. Коротичанці розгромили «Енергетик-2» 11:0, а харків’яни обіграли ФК «Дергачі» 3:0.

Тож за тур до фінішу чем­піонату достроковий переможець змагань «Нива» має у своєму активі 57 очок. На п’ять менше, 52, у «Харкова», який іде другим. Третю позицію розділяють команди з Пісочинської громади, «Промінь» і «Березівка», в них по 51 очку.

Розпочали матч удев’ятьох

Після 21-го туру достроково сформувалася перша п’ятірка команд. Її замикає ФК «Високий», який здобув перемогу в рідних стінах над найближчим конкурентом СК «Кам’яна Яруга» 6:2.

– Команда з Кам’яної Яруги мені подобається, там швидкісні хлопці, з бажанням, з технікою, не дарма вони відразу за нами розташовуються. У них якісь проблеми були зі збором, вони почали матч удев’ятьох, хоча люди на заміні були. Після того, як грали в повних складах, у нас було дуже багато моментів. Загалом позитивні враження від гри, оскільки змогли достроково посісти п’яту сходинку, – каже тренер височанців Кирило Меркулов.

За словами тренера, його команда вперше бере участь у районних змаганнях, тому нинішній результат розцінюють як непоганий.

Помічник головного тренера СК «Кам’яна Яруга» Сергій Кузьмичов розповів, чому вони розпочали гру, маючи на два гравці менше, аніж суперник.

– У нас постійні проблеми зі складом, ось і зараз. Перед грою двоє хлопців заблукали, через що довелося грати вдев’ятьох. Заміни були, втім ці футболісти казали, що будуть через три хвилини, а по факту прийшли через 25. Коли грали вдев’ятьох, це десь хвилин 15, може, трохи більше, то пропустили один м’яч. Як тільки вийшли футболісти, які запізнилися, ми одразу зрівняли. У середині другого тайму гра пішла в одні ворота, суперник повів 4:1. Потім нам удалося включитися в гру, забили один м’яч, ще моменти були, втім не реалізували їх й у підсумку програли. ФК «Високий» – хороша команда, вони в принципі по грі нас переграли, може, не на 6:2, але були сильнішими, – вважає Сергій Кузьмичов.

У ще двох матчах 21-го туру бабаївський «Колос» удома обі­грав циркунівський «Авторитет» 2:0, а люботинське «Дербі» в рідних стінах з мінімальним рахунком переграло безлюдівський «Альянс» 1:0.

Нагадаємо, в селищі Андріївка провели мініфутбольний турнір та велопробіг. А сахновщинський «Колос» став переможцем чемпіонату Дніпропетровщини. 

Також ми розповідали, як живе спорт Богодухівської громади під час війни.

Більше новин рубрики спорт читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися