Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Повітряних силах розповіли, чому не збили всі БпЛА, які атакували Харків

04.04.2024 12:26
Наслідки ворожих обстрілів Харкова
Наслідки ворожих обстрілів Харкова

У ніч проти 4 квітня російські окупанти атакували Харків «шахедами». ППО збила 11 з 20 дронів.

Як розповів речник Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, через близьку відстань з рф не вдалося збити всі цілі, повідомляє «Слобідський край».

За його словами, сьогодні вночі була зафіксована велика група безпілотників типу «Shahed».

– Близько 10 ударних БпЛА з території росії залетіли до Харківщини та прямували безпосередньо до міста. Дещо згодом з території Миколаївщини також було зафіксовано іншу групу «шахедів», яка через ряд областей прямувала до Харківської області. На жаль, через близьку відстань від кордону з рф саме першою групою, яка була однією з наймасовіших – не вдалося збити всі, – розповів Ілля Євлаш.

Крім цього, він розповів про захист повітряного простору Харківщини.

–    Звичайно, що системи ППО «Patriot» допоможуть нам стримувати напади противника та відбивати повітряні атаки. Вони зарекомендували себе як одні з найкращих у світі. Нам необхідні такі системи ППО, але, окрім цього, нам потрібні й інші системи, які будуть боротися з дронами типу Гепард та іншими, – додав речник ПС України.

Нагадаємо, що уночі росіяни здійснили масовану атаку БпЛА по Харківській області. Внаслідок обстрілу Харкова загинули цивільна жінка і троє рятувальників.

Також раніше ми писали, що протягом минулої доби ворог завдав ракетних ударів по низці населених пунктів Харківської області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися