Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харкові збирають дитячі книжки для деокупованих громад області

20.10.2022 16:35
У Харківському ЛітМузеї стартував проєкт «Після окупації. Книжки для дітей». Співробітники музею збирають книжки для дітей з деокупованих територій Харківщини та запрошують долучитися до акції всіх бажаючих.

Можна «підвішувати» книги в магазинах або придбати та переслати до Харкова. Волонтери відвезуть їх дітям у звільнені села Харківщини.

У багатьох деокупованих населених пунктах зруйновані школи і бібліотеки, немає світла та зв’язку. Діти хочуть читати, але їм бракує гарних цікавих книжок українською мовою. Також потрібні шкільне приладдя, набори для малювання, розмальовки. 

– Люди бачать репости в соцмережах, що потрібні книжки, бачать адресу і відправляють. Позавчора ми отримали 13 посилок, сьогодні на пошті на нас теж чекають нові посилки, – розповіла «Слобідському краю» співробітник ЛітМузею Лідія Калашникова. 

Волонтери, які відвозять книжки (це провідна наукова співробітниця ЛітМузею Ольга Бондар та ВО «Доброчинець»), вже були у Куп’янському районі. У селі Кіндрашівка, це біля кордону з росією, роздали дітям книжки. У селі Глушківка зустрілися з отцем Олегом, який править у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Він вчитель музики у школі, що була зруйнована обстрілами. Більшість книжок залишили йому, він роздасть дітям. Або вони прийдуть до церкви, там зараз працює така собі імпровізована бібліотека.

Долучитися до проєкту «Після окупації. Книжки для дітей» та отримати більш детальну інформацію можна тут.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися