Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харківській області оголосили штормове попередження

13.06.2022 15:00
14 червня по області очікуються грози, місцями град, шквал 15-20 метрів на секунду. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Про це «Слобідському краю» повідомила черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко. За її словами, наразі у синоптиків дуже мізерні прогнози погоди. Це зумовлено руйнуванням Харківської метеостанції.

– Вона зовсім не працює, знаходиться в районі аеропорту, тому ми не можемо надавати повну інформацію про погодні умови. З десяти метеостанцій в області залишилося лише п'ять, усі інші знаходяться під окупацією або у зоні бойових дій, – каже синоптик.

Втім, за прогнозами, 14-15 червня на Харківщині буде найбільша ймовірність потужних купчасто-дощових хмар.

– Будуть дощі, місцями дуже значні опади та грози. Шквал досягатиме 15-20 метрів на секунду. Ці два дні погода буде нестійка, десь уночі 15 червня над областю пройде атмосферний фронт, погодні явища відносимо до небезпечних, – повідомила Євгенія Ляшенко.

Крім того, за її словами, 15 червня в області знизиться температура повітря. А також, 14-16 червня в лісах області переважатиме надзвичайна пожежна небезпека.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися