Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Росіяни намагаються закріпитися у прикордонні Харківської області – Генштаб ЗСУ

15.05.2024 13:28
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Харківському та Куп’янському напрямках.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Харківський напрямок 

З початку доби військові рф наступальних дій не проводили. Наразі вони намагаються закріпитися на досягнутому рубежі та перегрупуватися. Українські підрозділи працюють над тим, аби не допустити накопичення ворогом сил і засобів у північній частині міста Вовчанськ. Там же триває прочісування міської забудови для виявлення місць зосередження особового складу і техніки ворога, а також можливі позиції.

З початку наступальних дій ворога на Харківському напрямку, тобто з 10 травня, його втрати складають 615 вбитими та пораненими, а 98 одиниць озброєння і військової техніки знищено або пошкоджено.

Куп’янський напрямок

Сили оборони відбили одну атаку противника. Паралельно із цим військові продовжують вести 8 бойових зіткнень на напрямках Лиман Перший – Синьківка, Куземівка – Стельмахівка, Крохмальне – Берестове, Котлярівка – Піщане, Кармазинівка – Новоєгорівка. 

Нагадаємо, 13 травня у Генштабі повідомляли, що за прикордонне місто Вовчанськ точаться бої. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто в складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. Обстановка на полі бою залишається динамічною. 

Вже наступного дня, 14 травня, стало відомо, що на окремих ділянках, у районах Вовчанська та Лук’янців, українські захисники були змушені перейти на більш вигідні позиції.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися