Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Росія вдарили по Харківщині з РСЗВ «Ураган»: пошкоджено житлові будинки

10.11.2023 09:01
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру прикордонних населених пунктів Ізюмського та Куп’янського районів Харківщини.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

  • О 06:50 росіяни атакували с. Ізюмське Борівської громади, яке знаходиться майже на межі бойового зіткнення. Вони поцілили на приватне подвір’я, підпаливши господарчу споруду. На час прибуття пожежників вогонь охопив близько 50 кв. м. О 08:18 пожежу вдалось локалізувати, а вже о 09:02 ліквідувати повністю.
    Окрім того, надзвичайники евакуювали до смт Борова трьох місцевих мешканців.
  • О 23:45 з РСЗВ «Ураган» було обстріляно у м. Куп'янськ. Пошкоджено три приватні будинки та гараж, на місці влучання проводилися аварійно-рятувальні роботи.

«Учора вранці ворог артилерійським вогнем гатив по Дворічній. Близько 23:10 ракетами С-300 росіяни обстріляли місто Куп’янськ. Пошкоджені та зруйновані приватні будинки. Вже сьогодні близько четвертої години ранку внаслідок ворожого обстрілу села Курилівка сталося загоряння приватного домоволодіння», – розповів начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

  • Постраждалих серед цивільного населення за добу не зафіксовано.
  • Триває розмінування. Протягом дня ДСНС обстежили понад 11,4 га території області та знешкодили 86 вибухонебезпечних предметів.
  • Станом на 10 листопада із небезпечних громад Куп’янського району вже евакуювали 236 дітей. Евакуації підлягають ще 55.

Нагадаємо, протягом доби росіяни завдали авіаційних ударів по Курилівці Харківської області. У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку армія рф знову вела штурмові дії в районі Синьківки. Генштаб ЗСУ повідомив, що ситуація на сході та півдні України залишається складною.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Вона здійснюється безкоштовно. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.

У місті Харків у волонтерському центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстреної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 – 063-584-85-63

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися