Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Понад 50 жителів Харківщини придбали нове житло за сертифікатами «єВідновлення»

13.02.2024 15:50
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У 24 громадах області сформовано понад 811 сертифікатів про надання компенсації за знищене майно на суму 1,14 мільярда гривень.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

За його словами, в межах програми «єВідновлення» понад 50 заявників з Харківщини вже придбали житло, а саме – 44 квартири та 7 приватних будинків. Загальна вартість нерухомості – понад 86 мільйонів гривень, з них житловими сертифікатами сплачено 83,8 мільйона.

Від початку програми «єВідновлення» жителі Харківщини подали 28 133 заяви для отримання компенсацій за пошкоджене житло. Найбільше заяв зареєстрували в Ізюмському, Харківському та Чугуївському районах.

Понад 14 300 заявників уже отримали грошову компенсацію для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф, на 1,35 мільярда гривень. Відповідне рішення ухвалили ще для 864 заявників. Загальна сума призначених виплат складає 77,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, що харків’яни, чиє житло було зруйновано масштабною пожежею, яку спричинило влучання ворожих «шахедів» у нафтобазу, зможуть отримати компенсацію за програмою єВідновлення.

Також, у Печенізькій громаді у рамках реалізації програми «єВідновлення» трьом заявникам сформовано житлові сертифікати на придбання нового житла.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися