Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

ООН допоможе у розмінуванні сільгоспугідь Харківщини: де планують розпочати роботу в першу чергу

16.06.2023 10:21

Фахівці з Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), а також Всесвітньої продовольчої програми ООН допоможуть у розмінуванні постраждалих сільгоспугідь Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як ідеться у повідомленні, партнери вже розробили концепцію супутникового аналізу постраждалих сільгоспугідь Харківської області. Після проведення аналітики профільні організації розпочнуть розмінування полів, і паралельно триватиме робота із дослідження забрудненості ґрунту. 

За словами заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, наразі в регіоні забруднені вибухонебезпечними предметами поля Харківського, Чугуївського, Ізюмського, Куп’янського та частини Богодухівського районів. Незабаром представники ООН планують розпочати роботу на перших 700 гектарах в Ізюмській та Балаклійській громадах. Зокрема, з кожним фермерським господарством працюватимуть індивідуально.

«Наше завдання – убезпечити здоров’я та життя працівників фермерських господарств, а також стало розвивати популярність української продукції на міжнародному ринку. Для контролю забрудненості та придатності ґрунту шукатимемо українських фахівців цієї сфери», – зазначила координаторка програми з розмінування та відновлення земель ФАО ООН в Україні Тифен Люкас.

Нещодавно ми писали, що на Харківщині заміновано більш ніж 500 тисяч гектарів сількогосподарських земель

Нагадаємо також, мінна небезпека в регіоні залишається дуже високою. Наразі в Харківській області працює 32 піротехнічні розрахунки, до яких входить 161 людина та 64 одиниці техніки. Проте такої кількості наразі замало.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Владислава Ткаченко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися