Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Окупанти завдали ударів по двох населених пунктах Харківщини: є загиблі та поранені

14.08.2023 09:56

Правоохоронці повідомили, якими стали наслідки обстрілів селища Куп‘янськ-Вузловий та міста Ізюм Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Поліцію Харківської області та Харківську обласну прокуратуру.

Як зазначили правоохоронці, 12 серпня близько 5:15 російські військові здійснили артилерійський обстріл селища Куп‘янськ-Вузловий Куп’янського району. В результаті події загинула 72-річна жінка.

А вже сьогодні, 14 серпня, стало відомо про атаку на місто Ізюм Ізюмського району, яка сталася близько 01:00 ночі. Унаслідок обстрілу було пошкоджено будинок 42-річної жінки, а вона сама дістала поранень. Постраждалу доставили до місцевої лікарні.

В обох випадках правоохоронцями було відкрито кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивстом, за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Куп’янському районі оголосили обов’язкову евакуацію. Вона стосується наближених до зони бойових дій Дворічанської селищної, Петропавлівської сільської, частково на територіях Кіндрашівської сільської, Курилівської сільської та Куп'янської міської територіальних громад.

Зокрема, наразі на територіях Куп’янщини, що підпадають під обов’язкову евакуацію, перебуває близько 12 тисяч людей, з них понад 600 – діти.

Автор:
Владислава Ткаченко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися