Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Нові тарифні протести відбулися на Харківщині – Фото, Відео

15.01.2021 15:28
Фото САД у Харківській області
Фото САД у Харківській області
Сьогодні, 15 січня, мешканці Первомайського, Краснограда, Шевченкового та Харківського району долучилися до всеукраїнських акцій протесту проти підняття тарифів на газ та електроенергію.

Люди перекрили дороги та збирали підписи під колективними зверненнями до Президента, Верховної Ради і Кабміну.

О 12:00 одночасно на дорогах Київ – Харків – Довжанський та Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта протестувальники перекрили рух транспорту. Про це повідомили у САД в Харківській області. 

Під час мітингів на дорогах утворилися затори, машини пускали в об'їзд вулицями Пісочина та Краснограда. О 12:30 акції закінчилися, і рух транспорту на трасах відновили, зазначають дорожники.

Нагадаємо, 10 січня у Харкові та 13 районах області відбулися протести проти зростання тарифів. 

Протест у Краснограді. Фото САД у Харківській області

Як повідомила районна газета "Вісті Красноградщини",  мітингувальники перекрили живим ланцюгом центральну вулицю Краснограда, не даючи проїжджати громадському транспорту та особистим автівкам.

– Платіжки приходять за газ і за транспортування – незрозуміло, кому і за що ми платимо. Я газ проводила за свій рахунок, труби прокладала  за свій рахунок. Яке транспортування? Ми хочемо домогтися того, щоб надра належали народу України. Ми сидимо на газі – Кегичівка, Карлівка. У нас газу валом, ми маємо платити за нього копійки. А ми платимо більше, ніж платять у Харкові та Києві. Чому так? – розповіла одна з мітингувальниць кореспондентці районної газети.

Напередодні під час сесії депутати Красноградської міської ради ухвалили рішення про направлення звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, НКРЕКП та народного депутата Юлії Світличної про зниження тарифів на енергоносії до рівня економічно обґрунтованих та соціально справедливих.

Читайте також: Дорогий газ. Як змінити постачальника газу на Харківщині

Крім того, до всеукраїнських протестів долучилися й мешканці Первомайського. Як повідомляє ТРК "Надія", о 10-й годині ранку близько 70 городян прийшли до будівлі Первомайського міськвиконкому. Вони вимагали міську владу підтримати їхні вимоги щодо зниження тарифів. Із мешканцями міста спілкувався міський голова Микола Бакшеєв із першим заступником.

– Щодо питання підвищення тарифів на розподіл газу та електроенергію, то, на жаль, ці питання відносяться до тих, хто їх регулює – НКРЕ та Кабінету Міністрів України. Ці питання не є в полі повноважень міської ради та виконавчого комітету, – пояснив Микола Бакшеєв. –- Міські мешканці збирають підписи, щоб міська влада підготувала звернення до відповідальних органів, в полі повноважень яких знаходяться питання тарифів. Звісно, ми наших мешканців підтримаємо, тому що в нашого міста ці питання відчуваються гостріше, адже більшість городян живуть на пенсії або невеликі соціальні виплати.

Під час мітингу первомайці підписали колективне звернення до Кабінету Міністрів з вимогою зупинити зростання тарифів. На основі цих підписів міська рада підготує проєкт рішення про звернення до компетентних органів виконавчої влади. Це рішення розглянуть на сесії міськради, яка відбудеться 28 січня.  

Також тарифний протест відбувся у Шевченковому. У цей же час депутати селищної ради ухвалили рішення про відповідні звернення до президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради стосовно необхідності перегляду тарифів на газ, його розподіл та на електроенергію. Друге звернення до НАК Нафтогазу. Найближчим часом звернення направлять  до керівництва країни.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися