Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Нічна атака «Шахедами»: на Харківщині пошкоджено будинок культури, є поранений

05.12.2023 09:03
Фото: ХОВА
Фото: ХОВА

Протягом доби окупаційні війська обстрілювали Харківську область безпілотниками, а також гатили по прифронтових населених пунктах з мінометів та артилерії.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області та ХОВА.

  • 4 грудня близько 21:17 російські загарбники атакували безпілотниками типу «Шахед» смт Борова Ізюмського району. В результаті обстрілу було пошкоджено будинок культури, магазин та приватні будинки:
    Так, на місці події виникло 2 пожежі. В першому випадку горів приватний будинок та господарча споруда на площі 150 кв. м. У другому – конструктивні елементи та меблі в двоповерховій будівлі на площі 5 кв. м. Також вибуховою хвилею було пошкоджено сусідню будівлю, де розташовувався магазин. Без постраждалих.
  • Уже за 10 хвилин, о 21:30, було атаковано м. Чугуїв. Унаслідок влучання двох БПЛА по відкритій території пошкоджень зазнали три приватні будинки. Там, зокрема, вибиті вікна та пошкоджені дахи. Окрім того, 41-річний цивільний чоловік через «прильот» отримав контузію, від госпіталізації відмовився.

Загалом артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини: Червона Зоря Богодухівського району, Плетенівка Чугуївського, а також Красне Перше, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району.

 – Ворожі атаки на населені пункти Харківської області тривають. Минулої доби окупанти застосували БПЛА «Shahed». В селищі Борова пошкоджені будинки, адміністративна будівля. Авіаційних ударів зазнали села Петропавлівка, Іванівка, Піщане, Синьківка. Також рашисти гатили по населених пунктах прикордоння з артилерії та мінометів, – повідомив начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко.

Обстріл Харківської області, 4-5 грудня

Наслідки влучання російського БПЛА по Харківській області, 5 грудня / Фото: очільник ХОВА Олег Синєгубов

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу на Куп’янському напрямку наші військові відбили 10 атак росіян в районах Синьківки та Петропавлівки. Авіаційних ударів зазнало зазначене вище село Петропавлівка, яке знаходиться поблизу лінії фронту, а також Іванівка та Піщане.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися