Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Названо переможців обласного конкурсу «Разом в майбутнє» – ПЕРЕЛІК

23.04.2020 12:30
Фото: slk.kh.ua
Фото: slk.kh.ua
Цьогоріч на конкурс міні-проектів було подано 607 проектів.

Вчора, 22 квітня, стали відомі переможці обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Їх оголосили під час засідання Конкурсного комітету, в якому взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна. Інші члени Конкурсного комітету в режимі онлайн розглядали результати оцінювання міні-проектів та визначили переможців.

Як повідомила начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради, секретар Конкурсного комітету Олена Кулик, цьогоріч зріс рівень якості підготовки проектів. Середній бал за результатами оцінки експертів у поточному році склав 63,436 проти минулорічного 61 бала.

Проекти було поділено на дві категорії. До І категорії зареєстровано 597 проектів, з яких 202 міні-проекти – від громадських організацій та спілок, 256 – від батьківських комітетів (рад), 78 – від органів самоорганізації населення та 61 проект – від об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

Усього визначено 261 переможця. Сума проектів складає 68 млн 510 тис. грн, розмір співфінансування з обласного бюджету – 34 млн 26 тис. грн.

До ІІ категорії зареєстровано 10 спільних проектів, розроблених у рамках співробітництва територіальних громад, з них 8 проектів від сільських рад та по одному проекту від міської та селищної рад. Участь у спільних проектах узяли 24 місцеві ради.

Переможцями у ІІ категорії обрано 5 проектів на загальну суму понад 4,8 млн грн, розмір співфінансування з обласного бюджету – майже 2 млн 369 тис. грн.

Усього ж з поданих 607 проектів переможцями визначено 266. Загальна сума реалізації складає майже 74 млн грн, для цього з обласного бюджету буде спрямовано співфінансування у розмірі 36,4 млн грн.

Читайте також До 300 тисяч гривень можуть виграти медики Харківщини в конкурсі міні-грантів

Завдяки проектам-переможцям у 2020 році плануються такі заходи: благоустрій територій громад, парків, скверів; покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, ФАПів, центрів первинної медичної допомоги, соціальної сфери; облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів; придбання спеціалізованої техніки; впорядкування зон відпочинку, здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на територіях громад; відновлення та облаштування сільських музеїв, збереження місцевих пам’яток архітектури.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов наполягає, що у поточному році варто проводити ретельний моніторинг реалізації проектів-переможців. За його словами, за роки існування конкурсу вдалося реалізувати 1746 міні-проектів загальною вартістю понад 297 млн грн, співфінансування з обласного бюджету становило понад 145,5 млн грн.

– З року в рік кількість учасників зростає. Ми враховуємо можливості як обласного, так і місцевих бюджетів. На жаль, в умовах сьогодення складно знайти співфінансування на місцях, адже, враховуючи економічний стан, ми маємо недоотримання коштів у бюджети деяких районів. Тож будемо проводити ретельний моніторинг реалізації проектів-переможців у напрямі співфінансування зокрема, – зауважив Сергій Чернов.

Переможців конкурсу дивіться ТУТ.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися