Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківському напрямку армія рф перейшла до оборони: що відбувається (мапа)

22.09.2024 17:46
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 22 вересня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ОТУ «Харків» та Генштаб ЗСУ.

Як розповів штаб-сержант 13 бригади НГУ «Хартія» Кирило Дучко, на Харківському напрямку російська армія перейшла до оборони. Для посилення особового складу ворог перекидає туди «вагнерівців» та колишніх ув'язнених.

— Ми дійсно бачимо перегрупування та підкріплення. Тобто ті підрозділи рф, які стояли перед нами з травня, вони — небоєздатні. І їм дають підкріплення із «Вагнера» та колишніх ув'язнених. Ми бачимо перегрупування та підкріплення. Ми розуміємо усі ризики, зважуємо усі «за» та «протии» і готові дати відсіч у будь-яку хвилину, — розповів Дучко.

Харківський напрямок

Обстановка на Харківському напрямку станом на 22 вересня / Мапа: ОТУ «Харків»

За останніми даними, на Харківському напрямку війська рф двічі атакували в районі Вовчанська, наразі там триває бій. На Куп’янському напрямку намагалися просунутися до наших позицій поблизу Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки. П’ять атак тривають і досі.

Нагадаємо, нещодавно на Раді оборони Харківської області ухвалили рішення про примусову евакуацію 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району. Попри це, деякі батьки приховують своїх дітей від евакуації.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися