Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині є неспроможні громади, які думають про доєднання

02.09.2021 17:58
У Харківській області близько п’яти територіальних громад думають про доєднання до більш спроможних. Про це 2 вересня повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

За її словами, не виключено, що конфігурація територіальних громад, яка на сьогодні існує, буде змінюватися. У першу чергу, це стосується старих районів, де утворилося багато дрібних громад, які на сьогодні не мають достатнього фінансування та необхідної інфраструктури.

Читайте також: Голова Харківської облради прокоментувала великі зарплати в громадах

— Поки немає механізму, який би дозволив об’єднуватися вже створеним територіальним громадам. Але ситуація характерна не тільки для Харківщини, але й інших регіонів. Можливо, ці громади переглянуть орендну ставку на землю чи знайдуть інші можливості для наповнення бюджету. Але мені відомо на сьогодні, що близько п’яти громад в області думають про те, аби доєднатися до більш спроможніших, — розповіла голова облради.

На думку Тетяни Єгорової-Луценко, серед спроможних громад, які сьогодні працюють найбільш ефективно, – Нововодолазька, Пісочинська, Лозівська, Чугуївська, Дергачівська громади.

Детальніше про комунікацію обласної ради та громад, новації в роботі та проблемні питання регіонального розвитку читайте в інтерв’ю "Слобідського краю" з Тетяною Єгоровою-Луценко.

 

Автор:
Олена Загребельна

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися