Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині декілька громад постраждали від ворожих обстрілів

03.05.2022 10:50
Фото: oblrada.kharkov.ua
Фото: oblrada.kharkov.ua
За добу російські війська завдали артилерійських та ракетних ударів по Харкову, Золочеву, Барвінковому, Дергачам та Чугуєву Харківської області. У результаті обстрілів одна людина загинула, троє були поранені.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму щоденному зведенні про ситуацію на Харківщині.

Російські окупанти обстріляли Харків три рази – два з реактивних систем залпового вогню та один раз артилерією. Постраждав район Північної Салтівки, поранено двоє осіб.

В області обстріляли Золочів, Барвінкове, Дергачі та Чугуїв. У Харківському районі в результаті обстрілу фабрики, що не працювала на період воєнного стану, загинув 46-річний працівник, який знаходився на території. Приміщення зазнали значних руйнувань. У Чугуївському районі внаслідок обстрілів була поранена одна людина.

За добу Обласний гуманітарний штаб передав понад 57 тонн гуманітарної допомоги до Малоданилівської, Новопокровської, Дергачівської, Зміївської, Донецької громад та пунктів видачі у Харкові.

У Харкові безоплатно отримати гуманітарну допомогу 3 травня можна за такими адресами:

Пункти видачі гуманітарної допомоги у відділеннях "Нової пошти" у Харкові

Пункти видачі гуманітарної допомоги у відділеннях "Укрпошти" у Харкові

Також у Малій Рогані та Черкаській Лозовій відновили газопостачання до 500 домівок. Комунальні служби області працюють над обстеженням ремонтом та відновленням критичної інфраструктури щодня, без вихідних.

Крім того, голова ХОВА розповів про селище Слатине, яке досі потерпає від російських обстрілів. До війни там жили 6,5 тисячі людей. Наразі залишилося лише 200.

Руйнування селища Слатине

Через обстріли вся інфраструктура селища зазнала жахливих руйнувань. Пошкоджено або зруйновано житлові будинки, магазини, будівлю вокзалу, яка пережила Другу світову війну та нацистську окупацію.

— Заможне селище ворог перетворив на майже суцільні руїни. Зараз у Слатиному немає газу, води, електрики, перебої зі зв'язком. Серед мирних жителів Слатиного є загиблі, багато отримали поранення, – ділиться Синєгубов.

Автор:
Олександр Манченко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися