Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківські енергетики з початку року встановили 5 електропідстанцій

14.08.2024 13:39

АТ «Харківобленерго», незважаючи на бойові дії в регіоні, реалізує ключові завдання інвестпрограми 2024-2025 років.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на «Харківобленерго».

Фахівці «Харківобленерго», незважаючи на бойові дії в регіоні, з початку 2024 року збудували близько 25 кілометрів сучасних повітряних ліній, замінили 1134 опори, встановили п’ять електропідстанцій.

У декількох населених пунктах Харківського та Чугуївського районів наразі замінюються повітряні лінії (ПЛ) електропередачі, встановлюються нові електроопори та трансформаторні підстанції.

Так, у населеному пункті Шелудьківка Чугуївського району закінчено реконструкцію 5,4 км (ПЛ) 0,4 кВ і 10 кВ із заміною 238 опор та встановлена нова трансформаторна підстанція. Також у Соколовому реконструйовано 5,37 км (ПЛ) 0,4 кВ і 10 кВ та замінено 287 опор.

У Харківському районі, який останній місяць був під постійними обстрілами КАБів, у населеному пункті Пересічне завершено будівництво 14 км (ПЛ) 04 кВ та 10 кВ із заміною 609 опор і встановлено дві нові трансформаторні підстанції 250 кВА.

За розрахунками експертів, економічний ефект від модернізації складе 4,3 мільйона гривень на рік.

Нагадаємо, що енергетики «Харківобленерго» відновили електропостачання у Дворічанській громаді, яка була знеструмлена внаслідок обстрілів.

Нагадаємо також, раніше ми писали, що енергетики оперативною заживили жителів села Піщане Вовчанської громади, які залишилися без світла внаслідок ворожих обстрілів.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися