Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Фермери Харківської області можуть безкоштовно отримати посівний матеріал

12.01.2023 17:08
Фото: news.dtkt.ua/
Фото: news.dtkt.ua/
Фермери, ФОПи та сімейні фермерські господарства Харківської області до 100 гектарів можуть отримати безкоштовно посівний матеріал. На одне господарство розраховано дві тонни пшениці, ячменю та гороху.

Про це медіа «Слобідський край» повідомили у ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України».

До кінця лютого фермери Харківської області отримають безкоштовно дві тонни пшениці, ячменю та гороху. Це допомога від міжнародної організації, а роздача посівного матеріалу виконуватиметься партнерською організацією ГО «Харківський обласний центр дорадництва», ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України».

– Ця гуманітарна допомога розрахована тільки для фермерів, ФОПів та сімейних фермерських господарств до 100 гектарів. Вони можуть отримати по дві тонни посівного матеріалу – це пшениця, горох та ячмінь, усього потроху. Наразі ми тільки підписуємо договір, тендер ще не пройшов, ми попередньо збираємо заявки. Роздати посівний матеріал плануємо до кінця лютого. Загалом ця допомога розрахована на 700 юридичних осіб, – повідомила медіа «Слобідський край» голова Харківського обласного центру дорадництва, перший заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Харківської області Світлана Гапоник.

Для отримання вищезазначеної допомоги треба відправити заявку з наступною інформацією: назва підприємства (ФГ або ФОП), код ЕДРПО, телефон, район, громада, кількість землі, електронна адреса, телефон контактної особи, ПІБ контактної особи. Цю інформацію можна надсилати у Viber або Telegram за номером 097 683 82 02. Робочі дні: понеділок-п'ятниця, з 10.00 до 15.00.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в нашому регіоні посівні площі під озимими культурами скоротилися на 67 %. В умовах війни аграрії Харківської області зуміли зібрати майже 2 мільйони тонн зерна. А за прогнозами Міністерства аграрної політики відновити аграрний сектор вдасться через два-три роки.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися