Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

єВідновлення: скільки жителів Харківщини придбали квартири та будинки

01.05.2024 14:51
Наслідки обстрілів Чугуївського району / Фото: Слобідський край
Наслідки обстрілів Чугуївського району / Фото: Слобідський край

На Харківщині житловими сертифікатами скористалися 356 людей, зокрема придбали 277 квартир та 79 приватних житлових будинків за програмою «єВідновлення».

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

Вартість придбаного житла становить 595 мільйонів гривень, з них оплачено житловими сертифікатами – 584,5 мільйона гривень. Загалом комісіями сформовано 1835 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму 2,6 мільярда гривень.

Як додав директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських, з початку реалізації програми «єВідновлення» в області подано 32 473 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

– У межах програми «єВідновлення» 18 077 заявників уже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників було нараховано 1,6 мільярда гривень. Окрім того, ухвалено рішення про надання компенсації та передано на виплату для 1091 заявника на загальну сума 187 тисяч гривень, – сказав Антон Коротовських.

Нагадаємо, що в Печенізькій громаді сформовано 5 житлових сертифікатів про надання компенсацій за знищене майно. Власникам знищеного майна нараховано компенсацію для відбудови зруйнованого житла на загальну суму 8 069 761 гривня.

Також раніше ми писали, що жителі Харкова отримали майже 502 млн грн на ремонт пошкодженого житла в рамках програми «єВідновлення».

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися