Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

До Харківської області прибула нова партія вакцини проти коронавірусу

05.08.2022 20:25
Харківська область отримала 14 тисяч доз нової вакцини Comirnaty Tris від Pfizer. Також очікується понад 6 тисяч доз вакцини Janssen.

Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

У Харківській області в достатній кількості зберігається вакцина CoronaVac. Зараз прибули 14 тисяч доз вакцини від Pfizer, а також очікується 6 тисяч доз вакцини Janssen.

— У Харкові можна щепитися в поліклініках, в області – в інших медичних установах. Можна отримати як першу чи другу дозу, так і бустерну або додаткову, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

Нова вакцина Comirnaty Tris буде вноситися до Електронної системи охорони здоров‘я з наступного тижня. Тоді ж стане можливим завантаження оновлених сертифікатів у «Дії».

За словами директора Департаменту, зараз в Україні переважає штам COVID-19 «Омікрон». В Європі вже починається хвиля захворювання, тож кількість захворювань може зрости й у Харківській області.

— Єдиним дієвим засобом протидії хворобі є вакцинація. Залежно від того, яка вакцина була введена першою, можна робити бустерну дозу як  Janssen – це векторна вакцина, так і Comirnaty Tris – це мРНК вакцина, – пояснив Хаустов.

З початку вакцинальної кампанії на Харківщині було зроблено близько двох мільйонів 850 тисяч щеплень, з них більше одного мільйона 100 тисяч зробили щеплення двома дозами. Усі решта це бустерні та додаткові дози. За час бойових дій було зроблено 50 тисяч щеплень, з них приблизно 40 тисяч це бустерні дози.

Автор:
Олександр Манченко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися