Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Через негоду на Харківщині близько 3 тисяч людей залишилися без світла: подробиці

28.07.2023 10:53
Фото: КП «Харківблагоустрій»
Фото: КП «Харківблагоустрій»

Через негоду ціла низка населених пунктів Харківської області залишилася без електроенергії. Ремонтні роботи тривають.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго».

Унаслідок зливи та сильних поривів вітру, які спіткали Харківську область 27 липня, було частково знеструмлено населені пункти Золочівського, Дергачівського, Первомайського, Мереф'янського та Зміївського районів. Зокрема, зафіксовано відключення у Покотилівці, Сиряках, Соколовому та Височинівці. Станом на ранок 28 липня близько 3 тисяч споживачів залишалися без світла.

«Основна причина припининення електропостачання – падіння гілок та дерев на електричні дроти. Ремонтні роботи тривають, тому можуть бути застосовані додаткові відключення, щоб забезпечити їх проведення. Просимо споживачів з розумінням поставитися до можливих знеструмлень», – зазначили енергетики.

Як ідеться у повідомленні, електропостачання планують відновити до кінця дня.

Оновлено:

Станом на 10-ту годину на прибудинкових територіях Харкова виявлено 52 пошкоджені дерева та близько 200 гілок, що впали. Найбільше постраждав Індустріальний район, де пошкоджено 29 дерев та впало 110 гілок. Наразі фахівці ліквідовують наслідки негоди – розпилюють дерева та прибирають гілля.

Наслідки негоди на Харківщині

Нагадаємо, 27 липня попереджалося про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині. Зокрема, протягом дня по області та місту були зафіксовані грози, місцями град та шквал 15-20 м/с  (І рівень небезпечності, жовтий). 

А вже сьогодні, 28 липня, у Харківській області очікується значний дощ, місцями сильний, гроза, град та шквал 15-20 м/с. Температура повітря вдень складатиме від 21° до 26° вище нуля.

Автор:
Владислава Ткаченко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися