Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Атаки КАБами та численні штурми: як минула доба у Харківській області

17.10.2024 09:11
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Короткий дайджест про наслідки обстрілів та ситуацію на полі бою в Харківській області станом на 17 жовтня 2024 року.

Як передає «Слобідський край», про наслідки обстрілів повідомили начальник ХОВА Олег Синєгубов та начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

  • 16:30 – двома КАБами було атаковано с. Олександрівка Богодухівського району. Влучання прийшлися за межами населеного пункту, тому руйнувань або постраждалих не було;
  • 11:30 – унаслідок атаки FPV-дроном у Куп’янську пошкоджені житловий будинок та дорожнє покриття;
  • 09:00 – під ударом КАБів опинилося с. Шевченкове Чугуївського району, де пошкоджень дістав житловий будинок. За даними поліції, село було атаковано з РСЗВ. 

Щодо ситуації на полі бою:

  • На Харківському напрямку агресор 4 рази штурмував Сили оборони в районі Стариці. На Куп’янському – зафіксовано 18 атак у районах Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого. Станом на ранок 9 з них досі тривають.

Нагадаємо, в Куп’янській громаді після оголошення евакуації досі залишаються 3 500 жителів. Окрім того, через складну безпекову ситуацію, військова адміністрація розглядає можливість загальної евакуації в Борівській громаді на Ізюмщині.

Нагадаємо також, на Куп’янському напрямку росіяни намагаються вийти на лівобережний Оскіл, зайняти плацдарм і потім розширювати свій вплив. Як зазначили військові, армія рф отримала задачу в найкоротший термін взяти Куп’янськ-Вузловий.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися