Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Росіяни 15 разів атакували два села на Куп’янському напрямку: дані Генштабу

23.10.2023 07:44
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні Сили України за добу відбили щонайменше 15 атак ворога на Куп’янському напрямку Харківської області. Під ударом вчергове опинилися Синьківка та Іванівка.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» наші військові відбили понад 15 ворожих атак у районах Синьківки та Іванівки, яка до того ж зазнала авійаціних ударів. Так само, як і Курилівка.

Загалом протягом доби під артилерійським вогнем опинилися близько 140 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах. Окрім того, продовжує проводити активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі для нього напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в бєлгородській області.

Нагадаємо, нещодавно командувач Сухопутних військ розповів про справжню обстановку на фронті під Куп'янськом. Ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилася. Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку.

Нагадаємо, триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

Єдиник координаційний центр працює цілодобово -  0800339291

Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади -  щоденно з 9:00 до 16:00 - 80989412300

У місті Харків у волонтерскому центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстренної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 17.00 - 80635848563

Не нехтуйте своєю безпекою та безпекою своїх близьких.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися