Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Вересень став найсмертоноснішим місяцем в Україні у 2024 році – ООН

12.10.2024 12:57
Наслідки обстрілів Салтівського району Харкова
Наслідки обстрілів Салтівського району Харкова

Згідно з даними ООН, у вересні 2024 року в Україні зафіксовано 208 загиблих серед цивільного населення, з них дев’ятеро — діти.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні.

Згідно з даними ООН, обстріли Харкова з використанням ракет та КАБ призвели до значних втрат серед цивільного населення.

У вересні в Україні було вбито щонайменше 208 цивільних осіб та 1220 отримали поранення, що зробило цей місяць найбільш смертоносним у 2024 році. Серед жертв – дев’ятеро дітей, з них 76 отримали поранення.

Переважна більшість жертв, а саме 92 відсотки, була зареєстрована на території, контрольованій Україною. Також 96 відсотків пошкоджень освітніх та медичних закладів сталися в цьому ж регіоні.

Крім того, за даними ООН, щонайменше 30 атак пошкодили або знищили енергетичну інфраструктуру, з яких 25 сталися на території, контрольованій Україною, а 5 — на території, окупованій рф.

Нагадаємо, що противник активізувався на Куп’янському напрямку, де за добу відбулось 23 атаки загарбників.

Нагадаємо також, що у Харківській області помітно зросла активність ворожої тактичної авіації. Найголовніша складність полягає у тому, що скиди бомб відбуваються поза зоною ураження українських засобів ППО.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися