Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

ХНАТОБ відкрив віртуальний музей для збереження архіву під час обстрілів Харкова

12.10.2024 13:57

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.  Лисенка презентує перший в Україні віртуальний музей оперного театру.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Український культурний фонд.

У віртуальному музеї особливу увагу приділено національним операм та балетам, адже Харків став місцем проведення багатьох всеукраїнських та світових прем'єр, зокрема, опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка і першого українського балету «Пан Каньовський» Михайла Вериківського. Спеціальна віртуальна екскурсія висвітлить шлях театру від колоніальної музичної спадщини до формування національного мистецтва.

Проєкт покликаний створити максимально широку панораму розвитку оперно-балетного мистецтва у Харкові.

– Усе це ми робимо для того, щоб не допустити втрати інформації щодо розвитку української музично-театральної культури, забезпечити промоцію українського оперно-балетного мистецтва у світі та залучити дослідників до ґрунтовного вивчення нашої колекції, – пояснили в команді проєкту.

Нині у співпраці з музейниками Києва та Харкова тривають роботи над каталогізацією найцінніших експонатів, атрибуцією архівних матеріалів та їхньою диджиталізацією.

Нагадаємо, що вокальний колектив «Забава» з Уплатного Близнюківської громади взяв участь у міжнародному фестивалі «Море ритмів» і посів третє місце у номінації «Міжнародні колективи». 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися