Зимові салати із селерою: експериментуємо з інгредієнтами
Зимовий салат із селерою та сметаною та його варіанти
Селера із сметаною (краще нежирною) – це чудове поєднання. Але для повноцінного салату вам знадобиться трохи лимона, зелень (яка є, бажано кріп), обов’язково – зелена цибуля та огірок. Це, як кажуть, базові складові.
Селеру натріть на тертушці та швиденько полийте лимонним соком. Відріжте від лимона три тонесенькі кружальця та поріжте їх дрібненько. Додайте до селери. Ну а далі залишається додати огірок, який уже ви порізали тоненькими напівкружальцями, пошатковану зелень та приправити сіллю і сметаною.
Якщо вдома взимку немає свіжого огірка, не переймайтесь – наріжте та додайте до салату яблуко, і буде не гірше – декому так навіть більше подобається.
А ще можна додати «секретний інгредієнт» – очищені, підсмажені та подрібнені волоські горіхи.
Якщо ви хочете зробити цей салат більш поживним, то додайте до нього одне зварене та порізане яйце.
Раніше ми писали також про салатні експеріменти зі свіжим гарбузом та про те, як зробити повітряну гречку.
Коли та як потрібно обрізати хризантеми: як провести правильно останні роботи на клумбі
Куркума: як приготувати напої з природним антибіотиком у сезон застуд
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Як зробити грілку з «гуманітарки»