Запікаємо минтай з картоплею у фользі
Знадобляться:
минтай – 1–2 шт.,
картопля – 4–6 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
сметана – 2 ст. л.,
майонез – 2 ст. л., сіль,
чорний мелений перець – за смаком.
Минтай помити, почистити від луски (якщо буде потреба), відрізати хвіст і плавники, видалити нутрощі і порізати порційно. Картоплю помити, почистити і порізати кружальцями. Ріпчасту цибулю почистити і порізати півкільцями. Взяти лист фольги, відрізати необхідні за розміром шматки (якщо готується кілька порцій минтая), змастити кожен шматочок олією. Викласти на фольгу спочатку картоплю, потім цибулю, а зверху – шматочки минтая. Посипати сіллю і меленим перцем. В окремій ємності змішати сметану та майонез і викласти суміш на рибу. Ретельно загорнути фольгу. Викласти порції на деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30–40 хвилин. Подавати на стіл можна з овочевим салатом.