Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Запікаємо гусака в духовці: рецепт з мандаринами, яблуками та морквою

19.12.2019 08:00
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Яке ж свято без головної страви на столі! Апетитний, рум’яний, запашний, фарширований фруктами гусак стане чудовою прикрасою святкового столу та доброю альтернативою гарячим стравам з курки.

Знадобляться:
гусак – 2,5 кг,
лимон – 0,5 шт.,
часник – 3–5 зубчиків,
яблука – 4 шт.,
мандарини – 2 шт.,
морква – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець,
паприка – за смаком,
майоран (сушений) – за смаком,
розмарин (сушений) – за смаком, кориця (мелена) – 1 щіпка,
мускатний горіх – 1 щіпка.

Гусака помити, обсушити, почистити від зайвого пір’я. У невеликій ємності змішати всі спеції та трави, сіль, подрібнений часник, сік половини лимона й натерти цією сумішшю всього гусака всередині та зовні. Приготувати начинку: мандарини та яблука почистити, мандарини розділити на дольки, з яблук вирізати серединку й розрізати на чотири частини, моркву почистити й порізати середніми брусочками. Начинку акуратно вкласти всередину птиці, щільно утрамбовувати не потрібно, щоб під час приготування шкірка не лопнула й не витік сік, інакше м’ясо може вийти сухуватим і жорсткуватим. Потім зашити гусака, вкласти в рукав і туго зав’язати з обох боків. Перекласти птицю на деко й запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1,5 години. Щоб шкірка красиво зарум’янилася, потрібно за 10 хвилин до закінчення приготування акуратно розрізати рукав і полити гусака жиром. Потім готову птицю перекласти на блюдо, прикрасити свіжими фруктами — і можна подавати на стіл.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися