Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Запасаємося на зиму: салат з помідорів, перцю та моркви

05.08.2020 18:15
Фото: nash-pogrebok.ru
Фото: nash-pogrebok.ru
Чудовий закусочний салат, який можна подавати як доповнення до гарніру або м’ясної страви. Родзинка – у кисло-солодкому соусі і в тому, що овочі залишаються трохи хрусткими.

Знадобляться:

помідори – 300 г,

перець болгарський – 500 г,

морква – 300 г,

цибуля ріпчаста – 300 г,

часник – 2 зубчики,

олія – 80 мл,

цукор – 50 г,

сіль – 1 ч. л.,

оцет 9 % – 2 ст. л.

Усі овочі для салату потрібно різати не надто тонко, вони мають відчуватися в консервації. Ріпчасту цибулю почистити й порізати півкільцями середньої товщини. Моркву почистити й порізати невеликими шматочками, у болгарського перцю вирізати насіння і порізати смужками, часник почистити і розібрати на зубчики, потім пропустити через прес або подрібнити будь-яким зручним способом. Помідори помити, розрізати навпіл, потім перебити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Всі підготовлені продукти (крім часнику) викласти в каструлю, залити томатною масою, влити олію, додати сіль і цукор. Варити салат потрібно 15–20 хвилин. Наприкінці додати часник і оцет. Розкласти салат гарячим у заздалегідь стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному місці.

Читайте також: Рецепти консервації: готуємо сливову аджику 

 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися