Як швидко почистити оселедець і видалити кісточки
1. Оселедець помити. Обробну дошку накрити пакетом (це допоможе уникнути запаху і тривалого миття). Бажано надіти тонкі гумові рукавички, але можна й без них.
2. Викласти оселедець на дошку, відрізати голову. За допомогою ножиць або ножа розрізати черево від голови до хвоста, вийняти нутрощі й протерти зсередини паперовими рушниками, ними дуже зручно прибирати і чорну плівку, яка надає гіркоти. Випатраний оселедець помити під водою.
3. Щоб зняти шкірку, потрібно зробити глибокий надріз по хребту в напрямку від голови до хвоста. Видалити спинний плавник і акуратно зняти шкірку з обох боків, теж у напрямку від голови до хвоста.
4. Потім взяти за половинки хвоста і потягнути тушку в різні боки, розділяючи її навпіл. Кісточки з хребтом залишаться на одній половині філе, його теж треба буде акуратно відокремити від хребта, потягнувши вбік.
5. Зрізати кінчики хвоста. Філе оселедця готове до подальшого вживання.
Місячний календар садівника та городника: що коли робити в березні
Пророщування насіння: чотири найкращі способи та корисні поради
Готуємо з «гуманітарки»: грузинський суп шешамаді
Клумба з багаторічників: що посадити, щоб квітнула весь сезон