Вареники з картоплею та шкварками – смачно до столу
Знадобляться для тіста:
борошно – 0,5 кг,
вода – 250 мл,
соняшникова олія – 2 ст. л.,
яйце – 1–2 шт.,
сіль – 1–2 щіпки;
для начинки:
картопля – 500 г,
ріпчаста цибуля – 2 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
вершкове масло – за бажанням;
для подачі: сало – 200 г,
зелень – за бажанням.
Збити яйця в мисці, додати теплу воду, соняшникову олію, сіль, розмішати все добре, просіяти борошно і замісити однорідне круте тісто. Скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на півгодини в тепле місце. Тим часом почистити і відварити картоплю, розім’яти її в пюре, можна додати вершкове масло, трохи посолити і розмішати.
Читайте також Готуємо найсмачніший млинцевий торт з грибами
Розкачати тісто в пласт і вирізати невеликі кружальця за допомогою склянки. На кожен кружечок викласти по ложці картопляної начинки і сформувати вареники. Готові вареники відварити в підсоленій воді. Сало і ріпчасту цибулю дрібно порізати і обсмажити разом на сковороді. Подаючи вареники на стіл, посипати їх шкварками та порізаною зеленню.
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки