Страва з картоплі: кошики з оселедцевим кремом
Знадобляться для кошичків:
картопля – 450 г,
сир твердий – 50 г,
яйце – 1 шт.,
Їсіль, чорний мелений перець – за смаком;
для начинки:
кисломолочний сир – 150 г,
філе оселедця солоного – 100 г,
яблуко – 100 г,
шпинат (за бажанням) – 40 г,
червона ікра і свіжа зелень (для прикраси) – за бажанням.
Картоплю почистити, помити і натерти на крупній тертці, віджати від соку. Додати яйце і натертий твердий сир, перемішати, посипати сіллю і меленим перцем. Для випікання кошиків потрібно взяти силіконові формочки, але можна використовувати і паперові, вставивши їх у металеву форму, щоб вони були стійкими. Кожну формочку заповнити картопляно-сирною масою (по одній ложці) і розподілити так, щоб в центрі було порожньо. Випікати кошики потрібно в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 20–30 хвилин. Поки кошички готуються, зайнятися начинкою.
Читайте також Відбивна з курячого філе із сиром — смачно та просто
У глибоку миску викласти сир, порізане шматочками філе оселедця, очищене і порізане кисле яблуко, свіжий або заморожений шпинат, подрібнити все блендером до однорідної кремоподібної маси, поперчити. Коли кошички будуть готові, дати їм трохи охолонути і дістати з формочок. Викласти кошики на плоске блюдо і заповнити їх оселедцевим кремом. Зверху за бажанням прикрасити ікрою або ж листочками свіжої зелені.
Ранній врожай замість бур’янів: що посадити на городі на зиму
Що приготувати з дрібної картоплі: ТОП-4 рецепти оригінальних страв
Як швидко підготувати картоплю до посадки в умовах стрімкої весни
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці