Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Солодка випічка: шоколадний брауні з бананом

16.12.2020 18:02
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Крім салатів та гарячих страв, на новорічний стіл можна приготувати солодку випічку. Наприклад, ароматний і дуже смачний шоколадний пиріг брауні з банановою начинкою.

Знадобляться:
шоколад – 200 г,
вершкове масло – 200 г,
борошно – 150 г,
яйце – 3–4 шт.,
какао – за бажанням,
цукор – 100 г (або за смаком),
алкоголь (коньяк, лікер – за бажанням) – 30 мл,
банан – 1–2 шт.,
білий шоколад (плитка) – за бажанням.

Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі на середній потужності вершкове масло і шоколад, поламаний на шматочки. Розмішати, додати алкоголь. Злегка збити окремо яйця з цукром, з’єднати разом масляно-шоколадну масу і яєчну до однорідного стану.

Просіяти борошно, за бажанням додати ще трохи какао, добре розмішати – тісто готове. Білий шоколад поламати на шматочки, банани порізати кружальцями. Підхожу за розміром форму змастити маслом або покласти туди пергамент для випічки, акуратно перелити тісто і викласти в нього шматочки білого шоколаду і кружальця бананів.

Читайте також Кекси, маффіни, капкейки – випічка з історією

Запікати брауні потрібно в розігрітій до 180–200 градусів духовці 30–40 хвилин, час приготування залежить від духовки, дуже важливо не пересушити пиріг. Зверху можна посипати цукровою пудрою. Подаючи брауні на стіл, порізати шматочками. На замітку: щоб брауні вийшов пухкішим і легким, можна додати в тісто 0,5–1 ч. л. розпушувача.

Читайте також Смачна закуска: бутерброди зі шпротами і сирним сиром

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися