Смачна вечеря: картопля, запечена під сирною скоринкою
Знадобляться:
картопля (велика) – 6 шт.,
сир твердий – 100 г,
вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г,
свіжа зелень (петрушка) – кілька гілочок,
часник – 2–4 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для змащування форми.
Картоплю помити і почистити та цілою відварити в підсоленій воді до готовності, дати охолонути. Зелень помити і дрібно порізати, твердий сир натерти на дрібній тертці, часник вичавити через прес або теж натерти на дрібній тертці. М’яке вершкове масло перемішати із сиром, зеленню і часником, посолити і поперчити за смаком.
Ще рецепт Готуємо жульєн з куркою і грибами на сковорідці
Узяти підходящу форму для запікання, змастити її олією. Картоплю розрізати навпіл і викласти в форму зрізом угору, а зверху на кожну половинку викласти масляно-сирну суміш. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до рум’яної скоринки. До речі, таку страву можна приготувати і з молодої картоплі.
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Ранній врожай замість бур’янів: що посадити на городі на зиму
Що приготувати з дрібної картоплі: ТОП-4 рецепти оригінальних страв
Як швидко підготувати картоплю до посадки в умовах стрімкої весни