Смачна вечеря: готуємо картоплю по-княжому
Знадобляться:
картопля середня – 6 шт.,
кисломолочний сир – 400 г,
вершкове масло – 100 г,
яєчні жовтки – 3 шт.,
вершки (10 % жирності) – 125 мл,
олія соняшникова – для змащування форми,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелена цибуля – кілька пір’їн.
Картоплю в мундирі відварити до готовності і охолодити, потім почистити і нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,5 см. Кисломолочний сир розім’яти виделкою. Вершкове масло натерти на середній тертці (можна попередньо покласти шматочок масла в морозилку, щоб воно стало твердим), додати до сиру. Якщо сир дуже жирний, то вершкове масло додавати не потрібно. Ретельно розтерти сир разом з вершковим маслом, перемішати.
Читайте також Рецепт дня: запікаємо картоплю з куркою у горщику
Форму для запікання змастити олією, викласти шар картоплі, посолити. Потім викласти шар кисломолочного сиру. Так слід чергувати всі шари, в першому і останньому шарі обов’язково повинна бути картопля. Кожен шар картоплі посолити і посипати меленим перцем за смаком.
Приготувати заливку: яєчні жовтки змішати з вершками і сіллю (замість вершків можна взяти молоко + трохи сметани) і полити цією сумішшю картоплю із сиром. Поставити страву в розігріту до 180–200 градусів духовку і запікати до золотистого кольору. Готову картоплю, подаючи на стіл, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Ранній врожай замість бур’янів: що посадити на городі на зиму
Що приготувати з дрібної картоплі: ТОП-4 рецепти оригінальних страв
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть