Рецепт дня: пиріг з полуницею на сметані
Знадобляться:
борошно – 250 г,
сметана – 250 г,
яйце – 3 шт.,
полуниця – 400–500 г,
цукор – 120 г,
цукор ванільний – 20 г,
розпушувач – 2 ч. л.,
сіль – 1 щіпка,
цукрова пудра – для прикраси,
олія (без запаху) – 40–50 мл;
для соусу: полуниця – 400 г,
цукор або мед – 1 ч. л.
Збити яйця, додати сіль, продовжити збивати, всипати поступово цукор та ванільний цукор і збивати всі продукти до утворення пишної піни. Потім влити олію і додати сметану, як слід перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, знову перемішати і замісити однорідне тісто. Полуницю помити, видалити хвостики, частину порізати кубиками або скибочками, другу частину – половинками.
Форму для випічки (можна використовувати роз’ємну) змастити олією або ж застелити пергаментом, вилити половину тіста, рівномірно викласти туди порізану полуницю. Зверху вилити решту тіста, а поверх нього розкласти половинки полуниці, трохи втоплюючи в тісто. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40–50 хвилин (час приготування залежить від духовки).
фото russianfood.com
Коли пиріг буде готовий, дістати його і дати йому трохи охолонути, пиріг осяде. Потім акуратно дістати. Приготувати соус: полуницю подрібнити блендером у пюре, додати цукор або мед і ретельно перемішати до однорідності. Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою. Подаючи на стіл, порізати на шматочки і полити соусом.
Читайте також Готуємо салат з полуниці зі шпинатом і волоськими горіхами