Рецепт дня: готуємо кабачкові оладки з кропом і щавлем
Знадобляться:
кабачки – 2 шт.,
кріп свіжий – кілька гілочок,
щавель свіжий – кілька листів,
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.,
яйце – 1 шт.,
борошно – 75 г,
сіль – за смаком,
олія – для смаження.
Кабачки помити, обрізати хвостики і натерти на крупній тертці. Додати 0,5 ч. л. солі, перемішати і дати постояти хвилин 10. Ріпчасту цибулю почистити і натерти на дрібній тертці. Як тільки кабачки пустять сік, кабачки віджати, а сік злити. Додати подрібнену цибулю, порізаний дрібно кріп і щавель, ретельно перемішати. Туди ж вбити яйце, всипати борошно і сіль, ще раз перемішати. Розігріти на сковороді олію і порціями викласти масу, формуючи оладки. Смажити їх на середньому вогні з обох боків. Готові оладки викласти на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир. Подавати на стіл можна зі сметаною.
Читайте також Легка вечеря: готуємо салат із щавлю з помідорами