Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Пісний пиріг з курячим фаршем та капустою

04.04.2020 09:35
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Простий пісний пиріг з курячим фаршем, капустою і зеленню можна подавати як окремо, так і як доповнення до перших або других страв.

Знадобляться для тіста:
вода – 200 мл,
борошно – 400–450 г,
олія – 5 ст. л.,
сіль – 1 ч. л.;
для начинки:
курячий фарш – 400 г,
капуста білокачанна – 100 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
зелень свіжа (будь-яка) – кілька гілочок,
сіль, коріандр мелений, чорний мелений перець – за смаком.

Замісити тісто: змішати в мисці воду, олію і сіль, додати просіяне борошно і замісити м’яке та гладке тісто. Накрити його рушником і дати постояти 20 хвилин. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, капусту тонко нашаткувати, зелень помити і теж дрібно порізати.

Читайте також Суп-пюре із сочевиці з грибами — простий рецепт

У мисці змішати курячий фарш, капусту, цибулю і зелень, додати сіль і спеції, ретельно перемішати. Готове тісто розділити на дві половини. Одну половину тонко розкачати (товщиною 2–3 мм), викласти на змащене олією деко (або застелити його пергаментом). Зверху рівномірно розкласти начинку. Розкачати тонко другу половину тіста, накрити зверху начинку і як слід защипнути краї, підвернувши потім їх усередину і сформувавши бортики. Змастити пиріг олією (або збитим яйцем), зробити зверху проколи вилкою.

Запікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, дістати, скропити кип’яченою водою, накрити рушником і дати постояти 15–20 хвилин.Затим порізати на порційні шматки і подавати на стіл.

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися