Особливості паяння нержавійки, що про них потрібно знати
27.01.2020
08:00
Той, хто пробував таке робити, знає: цей процес нелегкий, і результат часто-густо не відповідає нашим сподіванням. Тому даємо кілька порад, які допоможуть у цій справі.
Для роботи потрібно взяти паяльник, який прогріє деталь. Для найтоншої вистачить потужності 40 Вт, понад 100 Вт — це в будь-якому випадку забагато.
За припій краще використовувати ПОС-61, але для харчових виробів (каструль, фляг тощо) він не годиться через вміст свинцю. У цьому разі слід взяти або чисте олово, або олов’яно-срібний припій (усі інші домішки не годяться).
Флюсом, що забезпечує якісне спаювання нержавіючого металу, є ортофосфорна кислота.
Щодо технології паяння, то вона звичайна: обробка ортофосфорною кислотою, лудіння та власне паяння.