Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Новорічна страва: салат «Коханка» з буряком і морквою

27.12.2020 17:11
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Дуже вдале поєднання овочів і сухо­фруктів. Пошарово складати і подавати салат на стіл краще відразу, щоб вигляд і смак не змінилися, адже в його складі – тільки овочі, які пускають сік.

Знадобляться:
буряк (великий) – 1 шт.,
морква (сира) – 2 шт.,
твердий сир – 100–150 г,
часник – 1–2 зубчики,
чорнослив – 50 г,
курага – 50 г,
ізюм – 100–150 г,
майонез – 3–4 ст. л.,
сметана – за бажанням,
горіхи волоські (рубані) – 2–3 ст. л.,
арахіс (смажений, чищений) – за бажанням.

Буряк відварити або запекти, остудити, почистити і натерти на крупній тертці. Сухофрукти (чорнослив, курагу та ізюм) залити окропом на кілька хвилин, щоб розпарити їх, потім чорнослив порізати тонкими смужками, а курагу дрібно порізати. Сир натерти і перемішати з подрібненим часником, моркву почистити і теж натерти. З’єднати разом моркву, курагу та ізюм.

Потім зайнятися складанням салату: перший шар – це морква з курагою та ізюмом, другий шар – сир з часником, зверху – майонез (або соус з майо­незу і сметани в рівних пропор­ціях). Третій шар – буряк, змішаний з чорносливом. Зверху посипати волоськими горіхами, можна також додати подрібнений арахіс.

Також спробуйте Рецепт на Новий рік: салат «Бичок у мімозі»

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися