Новорічна страва: салат «Коханка» з буряком і морквою
Знадобляться:
буряк (великий) – 1 шт.,
морква (сира) – 2 шт.,
твердий сир – 100–150 г,
часник – 1–2 зубчики,
чорнослив – 50 г,
курага – 50 г,
ізюм – 100–150 г,
майонез – 3–4 ст. л.,
сметана – за бажанням,
горіхи волоські (рубані) – 2–3 ст. л.,
арахіс (смажений, чищений) – за бажанням.
Буряк відварити або запекти, остудити, почистити і натерти на крупній тертці. Сухофрукти (чорнослив, курагу та ізюм) залити окропом на кілька хвилин, щоб розпарити їх, потім чорнослив порізати тонкими смужками, а курагу дрібно порізати. Сир натерти і перемішати з подрібненим часником, моркву почистити і теж натерти. З’єднати разом моркву, курагу та ізюм.
Потім зайнятися складанням салату: перший шар – це морква з курагою та ізюмом, другий шар – сир з часником, зверху – майонез (або соус з майонезу і сметани в рівних пропорціях). Третій шар – буряк, змішаний з чорносливом. Зверху посипати волоськими горіхами, можна також додати подрібнений арахіс.
Також спробуйте Рецепт на Новий рік: салат «Бичок у мімозі»