Мужужі, або холодець по-грузинському
Знадобляться:
свинячі ніжки – 4 шт.,
морква (невелика) – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 3 шт.,
часник – 1 головка,
лавровий лист – 3–4 шт.,
винний оцет – 40 мл,
чорний перець горошком – 4–6 шт.,
гвоздика – 2–3 шт.,
сіль – за смаком,
свіжа зелень – за бажанням.
Очистити цибулю, моркву і викласти в каструлю, туди ж покласти лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Свинячі ніжки дуже ретельно вимити, обдати окропом і викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона покрила повністю ніжки, і поставити на вогонь. Як тільки закипить, зменшити вогонь і варити, знімаючи спочатку піну, 2,5–3 години. Як тільки ніжки зваряться повністю, додати у кінці сіль. Вийняти ніжки з бульйону і дати їм охолонути, а потім акуратно вийняти з ніжок усі кістки, щоб ніжка залишилася максимально цілою, у своїй формі.
Викласти їх у глибоке блюдо або форму для холодцю, додати дрібно нарізаний часник. Готовий бульйон процідити через дрібне сито, знову поставити на вогонь і довести до кипіння. В окрему каструльку влити оцет і додати подрібнений часник, залити киплячим бульйоном і знову довести до кипіння, охолодити.
Читайте також Варимо холодець з індички
Повторити цю процедуру ще один раз. Залити приготовленим бульйоном свинячі ніжки, за бажанням додати дрібно порізану зелень, дати трохи постояти, потім прибрати в холодильник для остаточного застигання.
У Харкові на станції метро встановили новорічну ялинку (фото)
Інсталяцій на Новий рік у Харкові буде якнайбільше — Терехов
Центр Харкова почали прикрашати до Нового року та Різдва (фото)
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці