Гвоздика допоможе налагодити роботу шлунка
Гвоздика – ароматна спеція не тільки є незамінною в кулінарії, а й допоможе при порушеннях травлення.
Гвоздика – дуже поширена пряність, яку активно використовують на кухні. Насправді з однойменними квітами вона не має нічого спільного: це бутони гвоздикового дерева сізігіум із сімейства миртових, які не розкрилися.
Спеція багата на олії, вітаміни та мікроелементи. Завдяки такому складу гвоздика чинить на організм знеболювальну, антисептичну, антибактеріальну та противірусну дію.
Вона допомагає виведенню з організму зайвої рідини, зменшує запальні процеси в ротовій порожнині, має глистогінну дію та допомагає посилити травні процеси. Гвоздика корисна при коліті, метеоризмі, допоможе впоратися з гастритом зі зниженою кислотністю.
Рекомендується вона і для повних людей: стимуляція травних процесів і нормалізація обміну речовин допоможе швидше схуднути.
Застосовувати її нескладно. Для покращення травлення достатньо просто розжувати 2 бутони гвоздики з 1 чайною ложкою меду за 15 хвилин до їди.
Увага! Гвоздика за таким методом протипоказана при виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, а також підвищеному тиску.
Раніше ми писали також про користь мандаринових шкірок
Також раніше ми писали про те, як зробити повітряну гречку.
Читайте також:
Добре погуляли – але перебрали: як подолати похмілля

Пророщування насіння: чотири найкращі способи та корисні поради
Місячний календар здоров’я та краси на тиждень 24 лютого – 2 березня
Готуємо з «гуманітарки»: грузинський суп шешамаді
Клумба з багаторічників: що посадити, щоб квітнула весь сезон