Готуємо святкову закуску «Крокуси»
Знадобляться:
яйце – 5 шт.,
сир кисломолочний – 100 г,
майонез – 1 ч. л.,
часник – 1 зубчик,
зелена цибуля – кілька пір’їн,
листя салату – кілька штук,
буряковий сік (свіжовичавлений) – 1 склянка,
сіль – за смаком,
дерев’яні шпажки – кілька штук.
Відварити круто яйця, остудити і акуратно почистити, щоб не пошкодити білок. Почищені яйця залити буряковим соком, влити трохи холодної кип’яченої води, яйця повинні бути повністю покриті рідиною, і залишити так на 5 хвилин. Пофарбовані яйця дістати, промокнути паперовою серветкою і зробити на гострому кінці яйця хрестоподібний надріз.
За допомогою чайної ложки (або будь-якої іншої маленької) обережно вийняти жовтки, розім’яти та змішати із сиром, подрібненим часником, сіллю (за смаком) і майонезом в однорідну масу. Майонезу повинно бути зовсім трохи, інакше начинка стане рідкою і буде погано триматися всередині яйця. За допомогою кондитерського шприца або поліетиленового пакета з обрізаним кінчиком наповнити яйця так, щоб їх трохи розперло, це додасть вигляду злегка розкритого бутона.
Дерев’яні шпажки акуратно просунути в пера цибулі і увіткнути потім в основу «бутонів». Вистелити на тарілку листя салату, покласти на нього зроблені «квіти» у формі букета, прикрасити зверху зеленою цибулею. Можна подавати на стіл.
Читайте також Готуємо найсмачніші закусочні тортики: святкові рецепти