Готуємо соковиту свинину з чорносливом в духовці
Знадобляться:
свиняча корейка – 1,5 кг,
чорнослив без кісточок – за смаком,
часник – 4 зубчики,
лимон (за бажанням) – для подачі,
зелень (для прикрашання) – за бажанням,
майонез – 50 г,
сіль, чорний мелений перець, паприка – за смаком.
Оскільки корейка готуватиметься цільним шматком, потрібно буде її спочатку трошки підморозити, щоб було легше нарізати. Потім зробити на ній глибокі надрізи (кілька штук, у вигляді стейків), але не дорізаючи до кінця. Приготувати соус: часник очистити й подрібнити, додати майонез і спеції за смаком. Свинину натерти сіллю і соусом з усіх боків. Чорнослив попередньо залити окропом на 5–10 хвилин, воду злити, чорнослив підсушити й покласти в кожний надрізаний шматочок свинини по дві-три штучки. Потім загорнути в рукав для запікання і готувати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 1,5 години. «Підривати» пакет перед закінченням приготування не потрібно. На м’ясі й так утвориться золотиста скоринка, але водночас воно залишиться дуже соковитим. Коли м’ясо буде готовим, викласти його на блюдо, прикрасити за бажанням зеленню і кружальцями лимона.