Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо смачний салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою

26.12.2019 08:00
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
У цього салату дуже цікаві подача і смак, але його готують не так часто, хоча страва цього заслуговує. Салат можна готувати як шарами, так і перемішувати всі інгредієнти, а за начинку використовувати будь-яке м’ясо або гриби.

Знадобляться:
картопля – 8 шт.,
копчена курка – 400 г,
сир твердий – 100 г,
солоні огірки – 4–5 шт.,
перепелині яйця – 7 шт.,
курячі яйця – 3–4 шт.,
майонез – 100 г,
кріп свіжий – 3–4 гілочки,
олія – для смаження картоплі,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Відкласти 4 картоплини (їх потрібно буде відварити). Решту картоплі почистити й натерти на тертці для корейської моркви, має вийти довга соломка.
Викласти цю соломку спочатку на тканинний рушник, щоб увібралася зайва волога, потім налити на сковорідку олію, добре її нагріти й невеликими порціями обсмажити картоп­ляну соломку до зарум’янювання. Готову картоплю викласти на серветку, щоб прибрати зайву олію. Ту картоплю, що відкладали, відварити в лушпинні до готовності, почистити й порізати тонкими скибочками, таким же способом порізати й солоні огірки. Усі яйця відварити до готовності, почистити. Перепелині залишити цілими, а курячі порізати кубиками. Копчену курочку порізати невеликими шматочками, сир натерти на грубій тертці. Картоплю, курку, огірки та яйця перемішати з майонезом, потім викласти на широке плоске блюдо. Посипати зверху натертим сиром, у центрі зробити невелике заглиблення, формуючи гніздо. Зверху і з боків викласти смажену картоплю, у поглиблення покласти дрібно порізаний кріп, а зверху – решту перепелиних яєць. Подавати на стіл відразу.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися