Готуємо салат «8 Березня» з консервованою сайрою
Знадобляться:
сайра консервована (натуральна) або горбуша – 1 банка (240–250 г),
цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт.,
сік лимона – 2 ч. л.,
цукор – щіпка,
твердий сир – 80 г,
яйце – 3 шт.,
майонез – 4 ст. л.,
консервована кукурудза,
свіжа зелень – для прикраси.
Сайру (або горбушу) викласти в миску, розім’яти виделкою. Відварити яйця круто, остудити в холодній воді. Цибулю дрібно порізати, посипати цукром, скропити соком лимона і злегка віджати, щоб прибрати гіркоту.
Яйця почистити, одне з них дрібно порізати (інші два потрібні для прикраси), твердий сир натерти на дрібній тертці.
Читайте також Пісне меню: готуємо ситний селянський суп з квасолею
Рибу, яйця, цибулю і сир змішати, заправити майонезом. Викласти салат навколо двох склянок різного діаметра у вигляді вісімки, підбиваючи акуратно масу руками і тильним боком виделки або ложки. Боки і внутрішню поверхню кілець вісімки прикрасити жовтками варених яєць, що залишилися, верх прикрасити білками. До речі, жовтки можна натерти на дрібній тертці, білки теж, а в кінці, якщо буде потреба, додатково подрібнити ножем, інакше якщо білок не буде достатньо дрібним, то погано вкладеться за формою рибної маси.
Не виймаючи склянок, рівномірно вкласти зверху білок, намагаючись не залишати просвітів. Потім акуратно вийняти склянки і вкласти подрібнений жовток на внутрішню частину кілець і на зовнішній бік салату. Прикрасити можна зеленню, зернятками кукурудзи, а також шматочками червоного болгарського перцю, якщо є, або ж за бажанням.
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Портулак – не бур’ян, а супер-їжа: корисні властивості та три смачні рецепти
Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці